TRATAMENT PETE PIGMENTARE CLUJ

"Pielea ta merită să strălucească în fiecare zi. La Soma Art oferim tratament pete pigmentare în Cluj"

Oferim tratament pentru petele pigmentare in Cluj la salonul Soma Art unde suntem de părere că frumusețea naturală a fiecărei persoane ar trebui să se afle întotdeauna în primul plan. Ne dedicăm fiecare moment pentru a aduce lumină și strălucire tenului tău. Îți îmbunătățim aspectul pielii și te încurajăm să prinzi încredere în tine . 

Beneficii tratament pete pigmentare

De ce să alegi un tratament specializat?

Tratamentele de specialitate împotriva hiperpigmenarii, oferă o serie de beneficii semnificative față de utilizarea anumitor creme pentru pete pigmentare, mai ales când vine vorba de acele pete maronii, care sunt adesea regăsite profund în piele, totodată foarte dificil de tratat cu produse topice​​.

Tehnicile moderne permit îndepărtarea straturilor fine de pigment fără a necesita un anumit timp de recuperare. Acesta este principalul motiv pentru care sunt considerate o obțiune atractivă pentru persoanele care doresc un rezultat rapid și eficient.

Un tratament specializat împotriva petelor maronii de pe piele, vine cu o serie de beneficii atât pentru tine, cât și pentru pielea ta:

Aspectul pielii este îmbunătățit:  Ajută la diminuarea petelor de pe piele, oferindu-i o culoare uniformă și o textură îmbunătățită.

Crește producția de colagen: Stimulează producția de colagen, o proteină esențială pentru fermitatea dermului și tratarea ridurilor.

Tratament non-invaziv: Unul dintre marile avantaje a tratamentului petelor pigmentare la Soma Art este că aceta nu necesotă recuperare și este considerat sigur.

Creșterea stimei de sine: O piele netedă. uniforma, te face  încrezător în propria piele, ceea ce poate avea un impact pozitiv asupra stimei de sine.

Tratamentele moderne, de specialitate, oferă o soluție bună pentru tratarea hiperpigmentării pielii și îmbunătățirea aspectului acesteia, oferind avantaje semnificative față de utilizarea exclusivă a cremelor pentru pete.

WP_20160514_12_55_13_ProWP_20160514_12_34_02_Pro
De ce să alegi?

tratament pete pigmentare in Cluj la Soma Art

În căutarea soluției perfecte pentru a-ți reda uniformitatea pielii, Soma Art se distinge de alte saloane sau centre de estetică prin utilizarea tehnologiei inovatoare de la BTL, mai exact BTL EXILITE. Acest aparat folosește lumina intens pulsată (IPL) care reprezintă cheia spre tratamentul petelor maronii.

EXILITE, respectiv tehnologia IPL lucrează prin țintirea și denaturarea pigmentului responsabil de petele maronii de pe față sau corp, făcând ca acestea să se descompună, iar ulterior să fie eliminate. 

Ce face tratamentul cu BTL Exilite atât de special? Ei bine, secretul constă în precizia și eficiența sa de neegalat. Țintirea precisă a petelor nu afectează țesuturile din jur. Asta înseamnă că poți spune adio discromiilor și petelor maronii care prezintă un risc minim de iritație sau efecte secundare.

Avantajele nu se opresc aici. Comparativ cu alte tratamente disponibile pe piață, BTL Exilite-ul oferă o experiență mult mai confortabilă, cu rezultate vizibile într-un timp relativ scurt.

La Soma Art în Cluj, terapeutul nostru personalizează tratamentele pentru nevoia și specificul afecțiunii cu care vă confruntați. Ne dedicăm oferirii unei experiențe personalizate fiecărui client, înțelegând că frumusețea și încrederea vin din interior, dar se reflectă și în exterior.

Frumusețea ta este
grija noastră
Programează-ți acum ședința pentru
eliminarea petelor pigmentare

Cum să scapi de petele pigmentare de pe fata sau corp?

Tehnologia bTL este soluția!

Tehnologia BTL reprezintă o gamă de soluții și echipamente moderne utilizate în domeniul esteticii medicale

La Soma Art din Cluj, tratăm pete maro, pete rosii, pete pe fata sau corp, indiferent de natura lor. Te confrunți cu o forma de hiperpigmentare de tipul Melasma, Lentigo sau pete cauzate de expunerea prelungită la soare? În cadrul salonului nostru găsiți rezolvare la toate problemele de pigmentare cu care vă puteți confrunta.

Tratament rozacee in Cluj

Tratament pete pigmentare cu BTL EXILITE

Tratamentul cu BTL EXILITE este reprezentat printr-o metodă modernă și eficientă pentru tratarea acestor pete de pe piele. Aparatul este echipat cu cel mai sigur, puternic și performant sistem de lumină intens pulsată (IPL) care oferă o soluție eficientă pentru tratamentul petelor pigmentare și nu numai.

Reprezintă o metodă non-chirurgicală de tratament, care nu necesită recuperare. EXILITE-ul emite o serie de impulsuri scurte de lumină policromatică, adică acoperă un spectru larg de lungimi de undă permițând personalizarea tratamentului în funcție de tipul de piele, dar și de problema tratată.

Melanina, pigmentul responsabil pentru culoare petelor pigmentare, absoarbe selectiv energia emisă de aparat. Această absorbție selectivă asigură că țesuturile înconjurătoare nu sunt afectate. iar tratamentul acționează strict pe zonele hiperpigmentate, unde melanina va fi înlăturată.

Tratamentele sunt bine tolerate de către pacienți, nu există disconfort major în timpul procedurii. Majoritatea persoanelor observă o îmbunătățire semnificativă a aspectului pielii încă după primele ședințe.

De ce apar pete maronii pe fata sau corp ?

Petele pigmentare de pe față sau corp sunt rezultatul unei distribuții neuniforme a  pigmentului de melanină, care este responsabil de culoarea pielii. Acesta este produs de celule specializate numite melanocite, iar în momentul în care celulele produc pigment în exces sau într-un mod neuniformizat, rezultatul este formarea de pete mai întunecate decât culoarea noastră naturală a dermului.

Mecanismul de apariție al acestor pete este influențat de o serie de factori, iar înțelegerea acestora ne ajută să identificăm care sunt cele mai eficiente metode de tratament, respectiv de prevenție.

Expunerea prelungită la soare: Una dintre cele mai comune cauze este expunerea prelungită și repetată la razele ultraviolete (UV) care stimulează producția de melanină ca mecanism de protecție pentru piele. Acest fapt poate duce la hiperpigmentare, denumită popular pete de la soare.

Trecerea anilor: Odată cu înaintarea în vârstă,  activitatea melanocitelor devine mai puțin uniformă, ceea ce poate duce la apariția petelor cauzate de vârstă, denumite Lentigo.

Schimbările hormonale: Cele asociate cu sarcina, menopauza sau utilizarea de contraceptive orale, pot influența producția de melanină

Leziunile pielii: Orice formă de leziune sau inflamație a pielii, inclusiv acnee, zgârieturi, sau anumite proceduri estetice, pot duce la hiperpigmentare postinflamatorie (PIH).

Factorii genetici: Predispoziția genetică poate juca, de asemenea, un rol important în apariția petelor pigmentare.

Durată tratament pete pigmentare

La Soma Art, tratamentul petelor pigmentare este pregătit în așa fel încât să răspundă nevoilor unice ale fiecărui client. Durata tratamentului variază în funcție de tipul și aria hiperpigmentării, precum și de răspunsul pielii la procedură.

În general, pacienții observă îmbunătățiri vizibile a aspectului petelor pigmentare după primele ședințe de tratament. Rezultatele devin din ce în ce mai evidente pe parcursul vizitelor la salon. Pentru majoritatea cazurilor, recomandăm un plan de tratament care cuprinde între 3 și 5 ședințe, desfășurate la un interval de 2-3 sătămâni. Această abordare permite pielii să se vindece corespunzător între ședințe și maximizează totodată și eficacitatea tratamentului.

Este important de reținut că, tratamentul petelor la Soma Art oferă îmbunătățiri semnificative, dar menținerea rezultatelor necesită o îngrijire adecvată a pielii. Aceste sfaturi le ve-ți primii de la terapeut pe durata ședințelor.

„Redefinește frumusețea, elimină petele pigmentare!”

protection
Metoda non-invazivă și nedureroasă
rank
rezultate vizibile după prima ședinţă
case-study
testat și dovedit ștințific
 • tratament anticelulitic cluj
 • cum sa scapi de celulita
 • celulita fibroasa
 • eliminarea celulitei
 • ce este celulita
 • Exilis elite
 • X-WAVE

Întrebări frecvente

Ce sunt petele pigmentare?

Petele pigmentare, cunoscute și sub denumirea de discromii cutanate sau pete maronii pe piele, reprezintă zone ale dermului unde culoarea devine mai închisă față de tonul natural al acestuia.

Modificările de culoare sunt rezultatul unei producții accentuate de melanină, un pigment natural secretat de organismul nostru.

Această supra-producție poate fi stimulată de o varietate de factori, creând pete cu diverse forme, dimensiuni sau chiar intensități de culoare.

Care sunt cauzele apariției de rozacee?

Aceste variații de pigment pot sa își facă apariția pe orice zonă a corpului, dar cea mai mare frecvență de apariție este zona expusă soarelui, cum ar fi fața, mâinile și decolteul.

Aspectul lor poate varia din punct de vedere al nuanței, unele sunt mai închise decât culoarea naturală a pielii, iar altele pot fi mai pronunțate de culoare maro sau gri-negricios.

 • PETE PE FATĂ

 Este una dintre cele mai expuse zone de apariție a petelor pigmentare. Melasma, lentigo și efelidele (pistruii) sunt tipurile comune de pete care apar pe față.

 • PETE PE CORP 

Mâni: Mâinile sunt  neglijate când vine vorba de razele UV (solare), ceea ce le face mai vulnerabile, odată cu înaintarea în vârstă

Decolteu: Zona pieptului, expusă de multe ori  soarelui, poate dezvolta pete maro, mai ales în cazul persoanele care petrec mult timp în aer liber fără protecție adecvată.

Umeri și spate: Sunt zone expuse în timpul verii și pot fi afectate în timp sub acțiunea razelor solare.

Brațe și picioare: Ca și în cazul mâinilor, pot apărea pete pe picioare, sau pete pe brate prin prisma expunerii la razele UV. După față sunt unele din cele mai predispuse zone.

Zona gâtului: Pielea de pe gât și din z jurul acestuia este mai subțire și mai sensibilă, acest lucru crește predispoziția pentru apariția petelor pigmentare.

Câte tipuri de pete pigmentare putem identifica?

Există multe tipuri de pete și fiecare are anumite caracteristici sau cauze specifice pentru identificare. Iată câteva dintre cele mai populare tipuri:

Melasma: Cunoscută și sub numele de „masca sarcinii”, este caracterizată prin pete întunecate, simetrice, care apar pe față, în special pe frunte, pomeți, buza superioară și bărbie. Este mai frecventă la femei și este asociată cu schimbări hormonale sau cu expunerea la soare, deși și factorii genetici pot contribui la apariția ei.

Lentigo (Petele cauzate de vârstă sau razele UV): Lentigo sunt pete mici, întunecate, care apar pe zonele expuse la soare, cum ar fi fața, mâinile și brațele. Acestea sunt întâlnite mai des la persoanele în vârstă, deși pot apărea și la tineret dacă se expun ți nu se protejează corespunzător de razele solare.

Efelide (Pistrui): Pistruii sunt mici pete, cu colorit închis, care apar adesea la persoanele cu ten deschis, albicios și sunt mai vizibile după expunerea la soare. Deși sunt datorate în mare parte factorilor genetici, gradul de împrăștiere și evidențiere poate fi influențat de razele UV:

Hiperpigmentarea Postinflamatorie (PIH): Apare după lezionarea sau inflamația pielii, factorii declanșatori pot fi acneea, zgârieturile sau procedurile dermatologice. Aceasta se manifestă prin pete întunecate sau decolorate care rămân pe piele după vindecarea leziunii inițiale.

Petele asociate cu afecțiuni cutanate: Anumite condiții de sănătate, cum ar fi dermatita, eczemele sau psoriazisul, pot duce la apariția petelor pigmentare ca parte a procesului inflamator sau ca efect secundar al tratamentului prescris.

Nevi (Alunițe): Deși nu sunt drept clasificate ca pete pigmentare, alunițele sunt aglomerări de melanocite (celule pigmentare) care pot varia în culoare de la maro deschis la negru. Ele pot apărea în orice zonă pe corp. Totuși majoritatea sunt inofensive, de reținut că este important să fie monitorizate medical, mai ales dacă există modificări vizibile.

Fiecare tip de pata pigmentara poate avea nevoie de o abordare diferită în ceea ce privește tratamentul, iar identificarea corectă este crucială. Consultarea unui dermatolog este recomandată pentru a stabili un diagnostic precis.

Petele pigmentare sunt periculoase?

Deși majoritatea petelor pigmentare sunt inofensive din punct de vedere medical, ele pot deveni o sursă de inconfort din punct de vedere estetic pentru multe persoane.

Diversitatea cauzelor lor, de la factorii genetici și hormonali până la leziunile pielii cauzate în diferite circumstanțe subliniază importanța unei abordări atente pentru prevenția sau tratamentul lor.

Câte obțiuni de tratament există pentru pete hiperpigmentare?

Există multe metode de tratament pentru petele pigmentare, fiecare având avantajele și dezavantaje. Alegerea metodei de tratament depinde de tipul și severitatea petelor, precum și de tipul pielii pacientului. Iată câteva dintre cele mai comune abordări:

Creme pete pigmentare: Multe tratamente se bazează pe aplicarea de creme sau seruri care conțin ingrediente active precum hidrochinona, acid azelaic, acid kojic, vitamina C, retinol sau niacinamidă. Toate cele menționate se bazează pe reducerea secreției corporale de melanină.

Peeling Chimic: Peeling-urile chimice implică aplicarea unei soluții chimice pe piele pentru a îndepărta straturile superioare ale epidermei, ceea ce poate reduce aspectul petelor pigmentare.

Microdermabraziune: Este o metodă de exfoliere mecanică care îndepărtează stratul superior al pielii, stimulând totodată regenerarea celulară.

Tratament laser pete pigmentare : Tratamentele cu laser pentru pete sunt destul de populare. Există mai multe tipuri de lasere, care funcționează pe aproximativ același principiu al "luminii concentrate".

Tratament pete pigmentare cu Lumină Intens Pulsată (IPL): Asemănătoare cu terapia laser, IPL emite o serie de impulsuri de lumină care vizează melanina din petele pigmentare, ajutând la dispersarea pigmentului și eliminarea acestuia pe cale naturală.

Crioterapia: Această metodă implică aplicarea de azot lichid pentru a îngheța și a distruge celulele mlanocite (pigmentare). Este mai frecvent utilizată pentru pete mici și izolate.

Tratament naturist pentru pete maronii: Unele persoane recurg la tratamentele naturiste, precum fi uleiurile esențiale sau măștile pe bază de ingrediente naturale. Eficacitatea acestora nu oferă certitudine ca și tratament pentru pete pigmentare. Nu sunt întotdeauna susținute de dovezi științifice solide.

Terapii Combinate: Adesea, dermatologii recomandă o combinație de tratamente pentru a obține cele mai bune rezultate. De exemplu, o cremă topică ar putea fi utilizată în combinație cu tratamentul bazat pe lumină intens pulsată (IPL) pentru a maximiza eficacitatea.

Vă așteprăm să ne treceți pragul salonului din Cluj Soma Art, unde există o obțiune bună de tratament pete pigmentare.

Ce măsuri de siguranță și igienă sunt luate la salonul Soma Art din Cluj?

Siguranța și igiena sunt priorități pentru noi. Folosim echipamente sterilizate, respectăm toate normele de siguranță și igienă recomandate de lesgislația în vigoare.

luchiana 1539464978
luchiana 1539458861
luchiana 1539688496
luchiana 1539808281
Book Appointment
You can contact with us for booking service.

  About our salon
  Tratamente corporale și faciale

  La salonul de infrumusetare din Cluj Soma Art te bucuri de proceduri complete și moderne, realizate cu tehnologii de ultimă generație. Te îndrumăm să alegi cea mai buna procedură pentru pielea ta.

  GRIJA NOASTRĂ
  FRUMUSEȚEA TA
  Suntem aici să te ajutăm să obții piele fină, fermă, fără celulită, cicatrici sau vergeturi. Fie că vrei epilare definitivă, drenaj limfatic, tratamente corporale sau faciale, împreună găsim soluția perfectă adaptată nevoilor tale.
  Utilizăm module cookie pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcțiile de social media și pentru a ne analiza traficul. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea de către dvs. a site-ului nostru cu partenerii noștri de social media, publicitate și analiză. View more
  Cookies settings
  Acept
  Politica de confidențialitate și cookie-uri
  Privacy & Cookies policy
  Cookie name Active
  Politica de confidentialitate Data actualizarii  08-03-2024 Data intrarii in vigoare 08-03-2024 Aceasta Politica de confidentialitate descrie politica societatii SIMRAL SKIN S.R.L, Sediu Soc. Florești, str Stejarului, Nr 52, Sc.1, Ap. 3 Cluj, email: [email protected], telefon: 0749 493 052, cu privire la colectarea, utilizarea si partajarea datelor personale, date colectate daca utilizati site-ul nostru (https://centrulsomaart.ro/), numit “Serviciul”. Prin accesarea si utilizarea Serviciului nostru, iti exprimi acordul cu privire la colectarea, utilizarea si partajarea informatiilor si datelor personale puse la dispozitie in conformitate cu aceasta Politica de confidentialitate. Daca nu sunteti de acord cu aceasta, va rugam sa nu accesati sau sa utilizati Serviciul nostru. Putem  modifica  aceasta  Politica  de  confidentialitate  in  orice  moment,  fara  notificare prealabila, si vom posta varianta revizuita si data intrarii in vigoare. Politica revizuita va intra in vigoare in termen de 180 de zile de la data publicarii si pentru utilizatorii care au acceptat vechea Politica. Accesul la Serviciu si utilizarea acestuia dupa acest termen implica acceptarea automata la Politicii revizuite. In consecinta, recomandam consultarea periodica a paginii de Politica de confidentialitate. INFORMATIILE PE CARE LE COLECTAM Colectam si procesam urmatoarele informatii puse la dispozitile de care utilizator in legatura cu accesarea si utilizarea Serviciului: Nume, Adresa email, Telefon, Profil social media, Data nasterii, Adresa CUM COLECTAM ACESTE INFORMATII Colectam / Procesam informatile in situatiile urmatoare: (1) La deschiderea unui cont nou pe site: Nu; (2) Atunci cand interactionezi cu site-ul: Cookie-uri cum ar fi Google Analytics, Facebook Pixel, Altele, alte cookie-uri in conformitate cu Politica Cookie, etc.; (3) Pe baza de consimtamant (ex: abonare la Newsletter): Da; (4) Cand ne contactezi direct sau prin formularele de contact; (5) Cand efectuezi o plata: Nu. Nu stocam datele cardurilor pe serverul nostru, plata se face securizat prin intermediul unui procesator pe plati (ex: paypal, stripe, mobilpay, payu, etc); CUM FOLOSIM INFORMATIILE COLECTATE Folosim informatiile colectate in urmatoarele scopuri: Marketing, Publicitate personalizata, Consimtamant Termeni & Conditii Daca vom intentiona sa folosim informatiile colectate pentru oricare alt scop, iti vom cere inainte de utilizare consimtamantul, si numai dupa primirea consimtamantului, si numai pentru scopurile pentru care a fost cerut, vor fi folosite in consecinta. Exceptia poate fi numai in legatura cu cerinte sau obligatii impuse de lege. CU CINE PARTAJAM INFORMATIILE: Nu vom partaja informatiile personale colectate catre terte parti, fara consimtamantul tau, cu exceptia unor situatii limitate, cum ar fi cele de mai jos. Reclama & Ad service (ex: Adwords), Companii servicii (ex: Paza, CCTV), Analytics (ex: Google analytics), Colectare date & Analiza date Conditionam transferul catre aceste terte parti de utilizarea informatiilor numai in scopul pentru care au fost colectate si transferate, si ne-stocarea acestora mai mult decat termenul agreat la colectare pentru indeplinirea scopului. Este posibil sa partajam informatiile colectate pentru urmatoarele: (1) pentru respectarea unor obligatii legale, sau aplicarea unor decizii judecatoresti; (2) sa demonstram colectarea acordului pentru aceasta Politica de confidentialitate; (3) sa raspundem unor reclamatii in legatura cu incalcarea unor drepturi ale unor terte parti, de catre Serviciul nostru.In situatia in care Serviciul nostru sau compania, fuzioneaza sau este achizitionata de catre o alta companie, informatiile colectate vor reprezenta active transferate catre noul proprietar. STOCAREA INFORMATIILOR COLECTATE Vom pastra informatiile colectate pentru Pana la stergerea contului sau atat timp cat este necsar sa fie indeplinit scopul pentru care au fost colectate, asa cum a fost detaliat in prezenta Politica de confidentialitate. Vom fi obligati sa pastram anumite informatii pe termen mai lung, cum ar fi inregistrarile contabile impuse de legislatia in vigoare, sau pentru alte scopuri legitime, cum ar fi: aplicarea legii, prevenirea fraudelor. Datele anonime si informatiile agregate, care nu te pot identifica (direct sau indirect), ar putea fi stocate pe termen nedeterminat. DREPTURILE TALE In functie de legislatia aplicabila, ai dreptul de acces si rectificare sau stergere a datelor tale personale colectate de catre noi, ai dreptul sa primesti o copie a datelor colectate, ai dreptul de a te opune sau restictiona procesarea anumitor date personale, ai dreptul de a te adresa autoritatii competente cu petitii sau reclamatii cu privire la drepturile tale. Pentru a-ti exercita aceste drepturi, ne poti contacta astfel: Apetrachioaei Raluca Alexandra, Florești, str Stejarului, Nr 52, [email protected]. Iti vom raspunde la cerere in conformitate cu legislatia aplicabila, in termen de 30 zile. Ai posibilitatea sa te opui prelucrarii pentru comunicari de marketing sau analizei pentru publicitate personalizata, prin modificarea setarilor sau direct prin email la adresa [email protected]. Te rugam sa iei in considerare ca anumite informatii colectate sunt necesare pentru functionarea Serviciului, iar retragerea consimtamantului poate face ca acesta sa devina indisponibil pentru utilizare. COOKIE-URI, URMARIRE Pentru mai multe detalii cu privire la cookie-urile si tehnologiile utilizate, te rugam sa consulti Politica Cookie. SECURITATE Securitatea datelor si informatiilor colectate este importanta pentru noi, si vom implementa masuri de securitate adecvate pentru a preveni pierderea, alterarea si accesul neautorizat la datele colectate. Totusi, date fiind riscurile inerente, nu putem garanta securitate absoluta si in consecinta nu putem garanta securitatea informatiilor colectate. LINK-URI EXTERNE Serviciul nostru poate afisa link-uri catre alte site-uri care nu sunt operate de noi. Aceasta Politica de confidentialitate nu are legatura cu politicile si practicile altor site-uri, inclusiv dar fara a se limita la site-uri accesate prin intermediul unor link-uri publicate de acest Serviciu. Iti recomandam sa consulti Politicile de confidentialitate ale oricaror alte site-uri pe care le vizitezi, pornind de la acest Serviciu. Nu avem control si nu ne asumam responsabilitatea pentru continutul, politicile de confidentialitate si practicile altor site-uri. CONTACT / DPO Daca ai intrebari sau nelamuriri cu privire la procesarea informatiilor / datelor personale colectate de catre noi, te rugam sa ne contactezi, „In atentia Responsabilului cu datele personale”, la adresa: Apetrachioaei Raluca Alexandra, Florești, str Stejarului, Nr 52, email: [email protected]. Vom raspunde solicitarii in concordanta cu prevederile legale aplicabile in vigoare. Politica de confidentialitate a fost generate de hackeradvisor.com, © copyright si drepturi de proprietate intelectuala.
  Save settings
  Cookies settings