"Pielea ta merită să strălucească în fiecare zi. La Soma Art oferim tratament pete pigmentare în Cluj"
Oferim tratament pentru petele pigmentare in Cluj la salonul Soma Art unde suntem de părere că frumusețea naturală a fiecărei persoane ar trebui să se afle întotdeauna în primul plan. Ne dedicăm fiecare moment pentru a aduce lumină și strălucire tenului tău. Îți îmbunătățim aspectul pielii și te încurajăm să prinzi încredere în tine .
De ce să alegi un tratament specializat?
Tratamentele de specialitate împotriva hiperpigmenarii, oferă o serie de beneficii semnificative față de utilizarea anumitor creme pentru pete pigmentare, mai ales când vine vorba de acele pete maronii, care sunt adesea regăsite profund în piele, totodată foarte dificil de tratat cu produse topice.
Tehnicile moderne permit îndepărtarea straturilor fine de pigment fără a necesita un anumit timp de recuperare. Acesta este principalul motiv pentru care sunt considerate o obțiune atractivă pentru persoanele care doresc un rezultat rapid și eficient.
Un tratament specializat împotriva petelor maronii de pe piele, vine cu o serie de beneficii atât pentru tine, cât și pentru pielea ta:
Aspectul pielii este îmbunătățit: Ajută la diminuarea petelor de pe piele, oferindu-i o culoare uniformă și o textură îmbunătățită.
Crește producția de colagen: Stimulează producția de colagen, o proteină esențială pentru fermitatea dermului și tratarea ridurilor.
Tratament non-invaziv: Unul dintre marile avantaje a tratamentului petelor pigmentare la Soma Art este că aceta nu necesotă recuperare și este considerat sigur.
Creșterea stimei de sine: O piele netedă. uniforma, te face încrezător în propria piele, ceea ce poate avea un impact pozitiv asupra stimei de sine.
Tratamentele moderne, de specialitate, oferă o soluție bună pentru tratarea hiperpigmentării pielii și îmbunătățirea aspectului acesteia, oferind avantaje semnificative față de utilizarea exclusivă a cremelor pentru pete.
De ce să alegi?
În căutarea soluției perfecte pentru a-ți reda uniformitatea pielii, Soma Art se distinge de alte saloane sau centre de estetică prin utilizarea tehnologiei inovatoare de la BTL, mai exact BTL EXILITE. Acest aparat folosește lumina intens pulsată (IPL) care reprezintă cheia spre tratamentul petelor maronii.
EXILITE, respectiv tehnologia IPL lucrează prin țintirea și denaturarea pigmentului responsabil de petele maronii de pe față sau corp, făcând ca acestea să se descompună, iar ulterior să fie eliminate.
Ce face tratamentul cu BTL Exilite atât de special? Ei bine, secretul constă în precizia și eficiența sa de neegalat. Țintirea precisă a petelor nu afectează țesuturile din jur. Asta înseamnă că poți spune adio discromiilor și petelor maronii care prezintă un risc minim de iritație sau efecte secundare.
Avantajele nu se opresc aici. Comparativ cu alte tratamente disponibile pe piață, BTL Exilite-ul oferă o experiență mult mai confortabilă, cu rezultate vizibile într-un timp relativ scurt.
La Soma Art în Cluj, terapeutul nostru personalizează tratamentele pentru nevoia și specificul afecțiunii cu care vă confruntați. Ne dedicăm oferirii unei experiențe personalizate fiecărui client, înțelegând că frumusețea și încrederea vin din interior, dar se reflectă și în exterior.
Tehnologia BTL reprezintă o gamă de soluții și echipamente moderne utilizate în domeniul esteticii medicale
La Soma Art din Cluj, tratăm pete maro, pete rosii, pete pe fata sau corp, indiferent de natura lor. Te confrunți cu o forma de hiperpigmentare de tipul Melasma, Lentigo sau pete cauzate de expunerea prelungită la soare? În cadrul salonului nostru găsiți rezolvare la toate problemele de pigmentare cu care vă puteți confrunta.
Tratamentul cu BTL EXILITE este reprezentat printr-o metodă modernă și eficientă pentru tratarea acestor pete de pe piele. Aparatul este echipat cu cel mai sigur, puternic și performant sistem de lumină intens pulsată (IPL) care oferă o soluție eficientă pentru tratamentul petelor pigmentare și a altor afecțiuni de ordin dermatologic, fiind inclusiv folosit pentru tratamentul de epilare definitiva. Reprezintă o metodă non-chirurgicală de tratament, care nu necesită recuperare. EXILITE-ul emite o serie de impulsuri scurte de lumină policromatică, adică acoperă un spectru larg de lungimi de undă permițând personalizarea tratamentului în funcție de tipul de piele, dar și de problema tratată. Melanina, pigmentul responsabil pentru culoare petelor pigmentare, absoarbe selectiv energia emisă de aparat. Această absorbție selectivă asigură că țesuturile înconjurătoare nu sunt afectate. iar tratamentul acționează strict pe zonele hiperpigmentate, unde melanina va fi înlăturată. Tratamentele sunt bine tolerate de către pacienți, nu există disconfort major în timpul procedurii. Majoritatea persoanelor observă o îmbunătățire semnificativă a aspectului pielii încă după primele ședințe.
Petele pigmentare de pe față sau corp sunt rezultatul unei distribuții neuniforme a pigmentului de melanină, care este responsabil de culoarea pielii. Acesta este produs de celule specializate numite melanocite, iar în momentul în care celulele produc pigment în exces sau într-un mod neuniformizat, rezultatul este formarea de pete mai întunecate decât culoarea noastră naturală a dermului.
Mecanismul de apariție al acestor pete este influențat de o serie de factori, iar înțelegerea acestora ne ajută să identificăm care sunt cele mai eficiente metode de tratament, respectiv de prevenție.
Expunerea prelungită la soare: Una dintre cele mai comune cauze este expunerea prelungită și repetată la razele ultraviolete (UV) care stimulează producția de melanină ca mecanism de protecție pentru piele. Acest fapt poate duce la hiperpigmentare, denumită popular pete de la soare.
Trecerea anilor: Odată cu înaintarea în vârstă, activitatea melanocitelor devine mai puțin uniformă, ceea ce poate duce la apariția petelor cauzate de vârstă, denumite Lentigo.
Schimbările hormonale: Cele asociate cu sarcina, menopauza sau utilizarea de contraceptive orale, pot influența producția de melanină
Leziunile pielii: Orice formă de leziune sau inflamație a pielii, inclusiv acnee, zgârieturi, sau anumite proceduri estetice, pot duce la hiperpigmentare postinflamatorie (PIH).
Factorii genetici: Predispoziția genetică poate juca, de asemenea, un rol important în apariția petelor pigmentare.
„Redefinește frumusețea, elimină petele pigmentare!”
Petele pigmentare, cunoscute și sub denumirea de discromii cutanate sau pete maronii pe piele, reprezintă zone ale dermului unde culoarea devine mai închisă față de tonul natural al acestuia.
Modificările de culoare sunt rezultatul unei producții accentuate de melanină, un pigment natural secretat de organismul nostru.
Această supra-producție poate fi stimulată de o varietate de factori, creând pete cu diverse forme, dimensiuni sau chiar intensități de culoare.
Aceste variații de pigment pot sa își facă apariția pe orice zonă a corpului, dar cea mai mare frecvență de apariție este zona expusă soarelui, cum ar fi fața, mâinile și decolteul.
Aspectul lor poate varia din punct de vedere al nuanței, unele sunt mai închise decât culoarea naturală a pielii, iar altele pot fi mai pronunțate de culoare maro sau gri-negricios.
Este una dintre cele mai expuse zone de apariție a petelor pigmentare. Melasma, lentigo și efelidele (pistruii) sunt tipurile comune de pete care apar pe față.
Mâni: Mâinile sunt neglijate când vine vorba de razele UV (solare), ceea ce le face mai vulnerabile, odată cu înaintarea în vârstă
Decolteu: Zona pieptului, expusă de multe ori soarelui, poate dezvolta pete maro, mai ales în cazul persoanele care petrec mult timp în aer liber fără protecție adecvată.
Umeri și spate: Sunt zone expuse în timpul verii și pot fi afectate în timp sub acțiunea razelor solare.
Brațe și picioare: Ca și în cazul mâinilor, pot apărea pete pe picioare, sau pete pe brate prin prisma expunerii la razele UV. După față sunt unele din cele mai predispuse zone.
Zona gâtului: Pielea de pe gât și din z jurul acestuia este mai subțire și mai sensibilă, acest lucru crește predispoziția pentru apariția petelor pigmentare.
Există multe tipuri de pete și fiecare are anumite caracteristici sau cauze specifice pentru identificare. Iată câteva dintre cele mai populare tipuri:
Melasma: Cunoscută și sub numele de „masca sarcinii”, este caracterizată prin pete întunecate, simetrice, care apar pe față, în special pe frunte, pomeți, buza superioară și bărbie. Este mai frecventă la femei și este asociată cu schimbări hormonale sau cu expunerea la soare, deși și factorii genetici pot contribui la apariția ei.
Lentigo (Petele cauzate de vârstă sau razele UV): Lentigo sunt pete mici, întunecate, care apar pe zonele expuse la soare, cum ar fi fața, mâinile și brațele. Acestea sunt întâlnite mai des la persoanele în vârstă, deși pot apărea și la tineret dacă se expun ți nu se protejează corespunzător de razele solare.
Efelide (Pistrui): Pistruii sunt mici pete, cu colorit închis, care apar adesea la persoanele cu ten deschis, albicios și sunt mai vizibile după expunerea la soare. Deși sunt datorate în mare parte factorilor genetici, gradul de împrăștiere și evidențiere poate fi influențat de razele UV:
Hiperpigmentarea Postinflamatorie (PIH): Apare după lezionarea sau inflamația pielii, factorii declanșatori pot fi acneea, zgârieturile sau procedurile dermatologice. Aceasta se manifestă prin pete întunecate sau decolorate care rămân pe piele după vindecarea leziunii inițiale.
Petele asociate cu afecțiuni cutanate: Anumite condiții de sănătate, cum ar fi dermatita, eczemele sau psoriazisul, pot duce la apariția petelor pigmentare ca parte a procesului inflamator sau ca efect secundar al tratamentului prescris.
Nevi (Alunițe): Deși nu sunt drept clasificate ca pete pigmentare, alunițele sunt aglomerări de melanocite (celule pigmentare) care pot varia în culoare de la maro deschis la negru. Ele pot apărea în orice zonă pe corp. Totuși majoritatea sunt inofensive, de reținut că este important să fie monitorizate medical, mai ales dacă există modificări vizibile.
Fiecare tip de pata pigmentara poate avea nevoie de o abordare diferită în ceea ce privește tratamentul, iar identificarea corectă este crucială. Consultarea unui dermatolog este recomandată pentru a stabili un diagnostic precis.
Deși majoritatea petelor pigmentare sunt inofensive din punct de vedere medical, ele pot deveni o sursă de inconfort din punct de vedere estetic pentru multe persoane.
Diversitatea cauzelor lor, de la factorii genetici și hormonali până la leziunile pielii cauzate în diferite circumstanțe subliniază importanța unei abordări atente pentru prevenția sau tratamentul lor.
Există multe metode de tratament pentru petele pigmentare, fiecare având avantajele și dezavantaje. Alegerea metodei de tratament depinde de tipul și severitatea petelor, precum și de tipul pielii pacientului. Iată câteva dintre cele mai comune abordări:
Creme pete pigmentare: Multe tratamente se bazează pe aplicarea de creme sau seruri care conțin ingrediente active precum hidrochinona, acid azelaic, acid kojic, vitamina C, retinol sau niacinamidă. Toate cele menționate se bazează pe reducerea secreției corporale de melanină.
Peeling Chimic: Peeling-urile chimice implică aplicarea unei soluții chimice pe piele pentru a îndepărta straturile superioare ale epidermei, ceea ce poate reduce aspectul petelor pigmentare.
Microdermabraziune: Este o metodă de exfoliere mecanică care îndepărtează stratul superior al pielii, stimulând totodată regenerarea celulară.
Tratament laser pete pigmentare : Tratamentele cu laser pentru pete sunt destul de populare. Există mai multe tipuri de lasere, care funcționează pe aproximativ același principiu al "luminii concentrate".
Tratament pete pigmentare cu Lumină Intens Pulsată (IPL): Asemănătoare cu terapia laser, IPL emite o serie de impulsuri de lumină care vizează melanina din petele pigmentare, ajutând la dispersarea pigmentului și eliminarea acestuia pe cale naturală.
Crioterapia: Această metodă implică aplicarea de azot lichid pentru a îngheța și a distruge celulele mlanocite (pigmentare). Este mai frecvent utilizată pentru pete mici și izolate.
Tratament naturist pentru pete maronii: Unele persoane recurg la tratamentele naturiste, precum fi uleiurile esențiale sau măștile pe bază de ingrediente naturale. Eficacitatea acestora nu oferă certitudine ca și tratament pentru pete pigmentare. Nu sunt întotdeauna susținute de dovezi științifice solide.
Terapii Combinate: Adesea, dermatologii recomandă o combinație de tratamente pentru a obține cele mai bune rezultate. De exemplu, o cremă topică ar putea fi utilizată în combinație cu tratamentul bazat pe lumină intens pulsată (IPL) pentru a maximiza eficacitatea.
Vă așteprăm să ne treceți pragul salonului din Cluj Soma Art, unde există o obțiune bună de tratament pete pigmentare.
Siguranța și igiena sunt priorități pentru noi. Folosim echipamente sterilizate, respectăm toate normele de siguranță și igienă recomandate de lesgislația în vigoare.
La salonul de infrumusetare din Cluj Soma Art te bucuri de proceduri complete și moderne, realizate cu tehnologii de ultimă generație. Te îndrumăm să alegi cea mai buna procedură pentru pielea ta.